gllogo3d- mallisto 2015


Glastron tarjoaa kattavan valikoiman veneitä eri käyttötarkoituksiin ja veneilijän elämäntilanteisiin. Mallistosta löytyy erinomaiset vaihtoehdot niin vesiurheilun harrastamiseen, päiväveneilyyn kuin matkaveneilyynkin. Koko 55-vuotisen historiansa ja 500 000 valmistetun veneen kokemuksen turvin  on Glastron palvellut veneilijöitä kautta veneilevän maailman ja erityisesti tyydyttänyt perheveneilyn asettamat tarpeet. Jokaisen Glastron-veneen kylkeä koristavasta "Sweep Spear"-sirppikuviosta onkin tullut yksi veneilevän maailman tunnetuimmista ikoneista.

Mitä perusteellisemmin tutustut huvivenemarkkinoiden tarjontaan, sitä vakuuttuneemmaksi tulet Glastron-veneiden ainutlaatuisuudesta ja niiden eduista moniin kilpailijoihin verrattuna. Glastron-veneille ominaisia piirteitä ovat järkevät ja käytännölliset tilaratkaisut, markkinoiden paras  perusvarustelu, kilpailijoitaan paremmat suoritusarvot sekä polttoainetaloudellisuus jo perusmoottoreilla, traileroitavuus ja kuluttajaystävällinen hintataso. Veneilijät ovatkin valinneet Glastron-veneet useilla markkina-alueilla eniten myydyiksi omissa luokissaan. Muun muassa laatu- ja hintatietoiset ruotsalaiset veneilijät ovat valinneet Glastronin ylivoimaisesti eniten myydyksi amerikkalaiseksi venemerkiksi jo usean viime vuoden ajan. Kotimarkkinoillaan USA:ssa Glastron-veneet ovat eniten myytyjen veneiden joukossa useassa venekategoriassa viime vuosina.

Vain reilussa 5:ssä vuodessa on Glastron saavuttanut merkittävän markkinaosuuden myös Suomessa ja kilpaillut joillakin malleillaan eniten myydyn US-veneen asemasta erityisesti Bowrider-, Daycruiser- ja Sport Cruiser-luokissa. Kaikki Glastron-veneet rakennetaan yhdessä maailman edistyksellisem-mässä tehtaassa USA:n Michiganin Cadillacissa. Tehtaan tuotantotekniikka ja automaation aste on alan ehdotonta huippua ja tämän vuoksi Glastronin ei ole tarvinnutkaan siirtää tuotantoaan ns. halpatuotantomaihin pääkilpailijastaan poiketen. Cadillacin alue on paitsi tunnettu autoteollisuuden historiastaan niin myös suurista ja runsaslukuisista järvistään ja näin ollen Glastron-veneet sopivatkin erinomaisesti yhtälailla kotoisille sisävesillemme, Suomenlahdelle kuin tehtaan päämarkkinoille vaikkapa Meksikon lahdelle.

Glastron on aina suunnitellut ja rakentanut veneensä mielessään veneen käsiteltävyys, turvallisuus, suoritusarvot (plaaniin nousu, kiihtyvyys, taloudellinen matkanopeus sekä huippunopeus) ja polttoainetalous. Glastronilla tiedetään kokemuksesta ja useisiin tutkimuksiin pohjautuen  polttoainekustannusten olevan suurin rajoite veneen runsaalle käytölle varsinkin perheveneilijöiden kyseessä ollessa. Glastron monista kilpailijoistaan poiketen kertoo avoimesti veneidensä suoritus- ja polttoainetalousarvot niin kotisivuillaan kuin amerikkalaisen BOATTEST.COM sivuilla. Glastron onkin edelläkävijä veneiden antamisessa testattavaksi riippumattomalle taholle ja käytännössä kaikki mallit on testattu jo vuosien ajan BOATTEST.COM toimesta.         

Onpa veneen valinnan perusteena vaikuttavat suoritusarvot, erinomainen polttoainetalous, runsas ja tyylikäs varustelu tai toimivat tilaratkaisut on Glastronissa ne kaikki ja lisäksi on erinomainen koko-naistaloudellisuus ajatellen itse veneenhankintaa ja vuosien saatossa kertyviä käyttökustannuksia. Äskettäin tehdyn riippumattoman amerikkalaisen tutkimuksen mukaan Glastron-veneiden omistajat viettävät aikaa veneillään enemmän kuin minkään muun merkin omistajat. Tämä kertonee siitä, että omistajat todellakin arvostavat veneitään ja niiden käyttöominaisuuksia sekä siitä, että todelliset veneilijät ostavat Glastron-veneitä.
 
   
 

Sport Cruiser- ja Cuddy Cabin- matkaveneet

 
 

 

cabinboatsproducts
gs289painike gs259painike gs249painike gt229painike

 

 

 

 


Cuddy ja Twin Cabin-veneet edustavat veneilyä parhaimmillaan ja niillä voitkin muuttaa veneilysi luonnetta koskemaan myös retki- ja matkaveneilyä. Veneiden hyvät käyttöominaisuudet ja tarkkaan harkitut käytännölliset tilaratkaisut mahdollistavat vaikka koko lomanviettosi perheesi tai ystäviesi kanssa veneellä. Suunnittele lomamatkasi etapit ja lähde vaikka kuukauden kesälomamatkalle määränpäänä vaikkapa Ahvenanmaa tai Ruotsin rannikko. Yhteistä kaikille Cabin-veneillemme on vaivattomat, johdonmukaiset ja polttoainetaloudelliset ajo-ominaisuudet. Veneiden moottori/vetolaite-yhdistelmät on valittu siten, että vaivaton ja polttoainetaloudellinen matkanopeus on 24-28 solmua, plaaniin nousu n. 5 sek, matala liukukynnys ja huippunopeus liki 40 solmua. Glastron-veneillä voit ajaa rauhallisesti maisemia katsellen, mutta tarvittaessa et myöskään jää väylän tukoksi.

GS-sarjan veneet GS 289, GS 259 ja GS 249 tarjoavat sinulle viihtyisän, tyylikkään ja käytänöllisen "vapaa-ajan kodin" lähes samoin mukavuuksin mitä sinulla kotonasikin on. Lisäksi veneet sisältävät suuren määrän silmää hiveleviä tarkkaan harkittuja ja käytännöllisiä yksityiskohtia. Ei ole väliä jäätkö vierasvene- tai luonnonsatamaan, veneelläsi saavutat lähes riippumattomuuden valitessasi yöpymispaikkaa. Glastron Cruisereissa ei tehdä kompromissejä ajonautinnon ja asuttavuuden suhteen. Etu- ja takakajuutat sekä avotilat todellakin mahdollistavat viihtyisän ja tilavan oleskelun, asumisen ja yöpymisen veneessä. Tarvittaessa avotila voidaan myös muuttaa helposti täysin säänsuojaiseksi ohjaamo- ja oleskelutilaksi ja hätätilassa vielä ylimääräiseksi yöpymispaikaksi. Itse asiassa Glastron GS 249, GS 259 ja GS 289 ovat kuin pieniä asuntoja, säänsuojainen avotila vaikkapa illanistumiseen ja syömiseen, etukajuutta oleskeluun ja nukkumiseen ja takakajuutta nukkumiseen ja tottahan toki veneessä on vielä täysin varusteltu WC- ja suihkuhuone. GS 249-vene on hyvin vastaava kuin kuin "isosiskonsa" GS 259, mutta hieman erilaisella avotilan lay outilla sekä takalaidan muotoilulla tarjoten vastapainoksi vieläkin edullisemman hankintahinnan.

Malliston uutuus GT 229 (ja GTS 229) Cuddy Cabin erottautuu täysin omanlaisellaan muotokielellä, väreillään ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdillaan kilpailjoiden massatuotteista. Reilu  23-jalan runkopituus mahdollistaa veneeseen tilavan ohjaamon ja käytännöllisen ison etukajuutan. Sanomattakin on selvää veneessä olevan erinomainen suorituskyky, käsiteltävyys, käyttöominaisuudet sekä tilava ohjaamo ja yöpymisen mahdollistava etukajuutta. Lisäksi vene saadaan säänsuojaiseksi Camper-katteella. Suorituskykynsä ja sisäperämoottorin mahdollistaman painonjakaumansa vuoksi vene soveltuu myös erinomaiseksi päivä- ja vesiurheiluveneeksi.

Nämä veneet eivät ole "monitoimiveneitä", joihin olisi yritetty sisällyttää eri veneilytarpeiden vaatimat kaikki ominaisuudet vaan suorituskykyisiä, turvallisia, käytännöllisiä, mukavia ja helppoja matkaveneitä. Olemme useasti huomanneet asiakkaiden ilmeisesti harhautuneen aiemmassa venehankinnassaan, sillä niin usein he tarjoavat lähes uusia ja ajamattomia veneitä vaihdokkeina Glastron Cruisereihin. Kohteliaana ja ystävällisenä neuvona kehotammekin jokaista veneenostajaa tarkoin miettimään ja kartoittamaan oman veneilyharrastuksensa vaatimat perusominaisuudet uudelta veneeltään, sillä omia käyttötoiveita vastaamattoman veneen vaihtaminen uuteen saattaa maksaa kohtuuttoman paljon varsinkin jos se tehdään hyvin uudelle veneelle. Jos et ole kalastaja tai yhteysveneilijä, joka tarvitsee kovakattoisen keskiohjaamoveneen syksyn tuulia ja sateita vastaan niin kannattaako hankkia tälläistä, kun tavoitteena on nauttia veneilystä kauniissa kelissä auringon alla ja yöpyä veneessä mukavasti niin sopivampi venetyyppi lienee varmastikin Sport Cruiser-vene 

Parhaimmillaan veneily on mitä hienointa vapaa-ajan viettoa, ystävien ja perheen parissa, mutta ikävä kyllä väärin perustein valittu uusi vene voi latistaa tämän hienon kokemuksen lähes täysin. Huviveneily ideologiana on kotoisin yli 50 vuoden takaisesta USA:sta eikä itse asiassa ole juurikaan muuttunut noista Glastron-veneiden alkuvuosien ajoista.      

   
 

 

Bowrider- veneet: GT-, MX- ja GLS- sarjat

 
 

 

bowriderproducts

 

gt160brpainike gt160cbpainike gt180painike gt185painike    
gt200painike gt205painike gt225painike mx180painike    
mx185painike mx205painike gls195painike gls215painike    

 

 

 

 

 

 

 Bowrider
-veneet edustavat parhaiten todellista huviveneilyn ideologiaa, kotimaassaan ja monessa Euroopan maassa Glastron Bowriderit ovat kuuluneet eniten myytyjen merkkien joukkoon. Erityisesti
MX 180, MX 185, GT 180, GT 185 ja GT 205 ovat olleet varsinaisia bestseller-veneitä. Myös Suomessa Bowrider-veneet ovat kaikkein sopivimpia monille veneilijöille, ne sopivat erinomaisesti ns. mökkiveneiksi, kaupunkiveneiksi, yhteysveneiksi tai kaveriksi nopeaan ajoon ja vesiurheilun vetoveneeksi. Oleellisia ominaisuuksia Bowrider-veneille ovat: nopea ja vaivaton liukuun nousu, alhainen liukukynnys (n. 15 solmua/tärkeää esim. Wakeboardin vetämisessä), vaikuttava huippunopeus (liki 40 solmua perusmoottoreilla) ja erinomainen polttoainetalous (käytännössä vastaa saman kokoisen ja tehoisen perämoottoriveneen arvoja). Muita tärkeitä ominaisuuksia hyvä sivuvakavuus, turvallinen ja johdonmukainen ajokäyttäytyminen oli kyseessä sitten vasta-aallokko, ohitettavan veneen peräaallon ylittäminen tai nopeat ja tiukat suunnanmuutokset. Itse veneen käytön ja harrastamisen kannalta tärkeitä seikkoja ovat tilava ja mukava matkustamo, sisäperämoottorin mahdollistama laaja yhtenäinen aurinko- ja uimataso mahdollistamaan vesiurheiluvälineiden käyttö sekä helppo veneeseen pääsy ja poistuminen. Myös Euroopassa on viime vuosina alettu valmistamaan ns. Bowrider-veneitä ymmärtämättä useinkaan alkuperäisen venetyypin oleellisia käyttöominaisuuksia ja -tarkoitusta. Nämä veneet on usein varustettu perämoottorilla ja niiden painopiste sekä runko-ominaisuudet huonontavat  sivuvakavuutta ja tekevät varsinkin veneen liukuun nousun varsin haastavaksi, toki liukuun nousua voidaan parantaa valitsemalla tehdaslisävarusteista trimmilevyt veneeseen. Vastaavasti amerikkalaisiin Bowrider- tai Daycruiser-veneisiin ei trimmilevyjä ole edes saatavilla kun pysytään alle 6,5 m runkopituuksissa, niitä ei tosiaankaan tarvita. Bowrider-termille ei ole keksitty kunnollista vastinetta, ei ehkä paljon havainnollista asiaa jos sanotaan kyseessä olevan avokeulainen päivävene. Bowrider tarkoittaa kaikkea, niin veneen käyttöominaisuuksia, tyyliä, viimeistelyä ja ystäviä sekä vesihiihto- tai Wakeboard-kaveria veneen perässä kauniilla kesäilmalla.

GLS-sarja on Top of the Line-sarja ja Glastronin vastaus kaikkein vaativimpien asiakkaiden toiveisiin.

MX-sarja on varustelultaan, tyyliltään, yksityiskohdiltaan ja käyttöominaisuuksiltaan Premium-luokkaa, josta hyvänä esimerkkinä täyden sivutuen antavat säädettävät de Luxe-kuppi-istuimet. Kuitenkin tarjoten tämän kaiken hämmästyttävällä hinta/laatu-suhteella. MX 180-malli hienoilla ajo- ja käyttöominaisuuksilla veneilijöille, jotka haluavat veneen olevan perämoottorivene. 

GT- ja GTS-sarjan veneet sisältävät kaiken tarpeellisen ja vielä enemmän mitä keskimäärin kilpailijoiden vastaavat sarjat. Niiden poikkeuksellisen runsaat värivaihtoehdot, ennennäkemättömän rohkea ja Glastron-perinteitä kunnioittava muotokieli sekä ainutlaatuiset yksityiskohdat tekevät niistä täysin poikkeuksellisa. Näillä veneillä Glastron tarjoaa veneilijöille mahdollisuuden päästä heti ensimmäisestä veneestään alkaen nauttimaan todellisesta Bowrider-veneilystä. Kokoluokat 160, 180 ja 200 hienoilla ajo- ja käyttöominaisuuksilla veneilijöille, jotka haluavat veneen olevan perämoottorivene.

   
 

 
Ski- ja Fish- veneet   
 
 
skifishproducts
   
 

 

 

 
   

 

 

       

Oikeudet muutoksiin pidätetään.          © 2015 Glastron Boats ja Leisure Tech Finland Oy